Gent Gran Activa

Treball digne, Pensions dignes!

  • Actualitzat:
  • Creat:

Exigim derogar la reforma laboral del PP per assegurar treball digne i pensions dignes!

El Sistema Públic de Pensions constitueix la política pública amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats el 46%, per això, és peça clau del nostre desenvolupament social, econòmic i polític, com a engranatge de garanties, tranquil·litat i estabilitat de present i futur a nivell individual i social.

A més, en un moment de gran incertesa i inestabilitat econòmica com l'actual, s'ha contrastat la seva transversalitat en afectar positivament a gent gran, adulta, jovent i infants.

Però el PP està legislant des de fa temps per enfonsar el sistema públic i impulsar el sistema privat de pensions. El Govern estudia baixar l'impost de l'IRPF per a la gent pensionista, però a causa dels seus baixos ingressos, la majoria no veuran repercussió en la seva pensió. Per això diem que és una cortina de fum, i que cal abordar finançaments complementaris a les aportacions a la Seguretat Social.

La sostenibilitat del sistema públic de pensions no depèn d'actualitzar el poder adquisitiu segons l'IPC. El dèficit procedeix de la caiguda de cotitzacions que ha provocat la reforma laboral de Rajoy, per això des del PSC exigim derogar la Reforma Laboral del PP, per tal de garantir treball digne i pensions dignes. I és que, tal i com explica la  diputada Mercè Perea "garantir el sistema de protecció social és garantir un mercat laboral sòlid, amb salaris dignes, basat en un model econòmic productiu. Un triangle, tres vèrtexs: prestacions socials, treball digne i model productiu (innovació i coneixement)"

Per això, ens sumem a la manifestació d'aquest 17 de març per defensar treball digna i pensions dignes. Ens sumem en aquesta convocatòria com ho hem fet a les diverses concentracions territorials i a les recollides de signatures.

A més de participar en aquests actes reivindicatius, els i les socialistes estem desplegant des de fa mesos una campanya informativa intensa i extensa sobre les pensions, mitjançant assembles obertes, a tot l'Estat, impulsades a Catalunya des de la secretaria de gent gran i sistema de pensions del PSC, encapçalada per Isabel López Chamosa, dins l'àrea de polítiques d'Igualtat, liderada  per Lluïsa Moret Sabidó. Recordem al territori que per fer una assemblea oberta, recollida de signatures, o participar a concentracions territorials poden contactar amb gentgran@socialistes.cat.

Fitxers adjunts: