Gent Gran Activa

Chamosa: “El nostre sistema de pensions és viable i amb futur sempre que deroguem la reforma laboral i eliminem les tarifes planes”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La Secretària de Gent Gran i Sistema de Pensions del PSC i exdiputada al Congrés alerta de que “Lleida té una de les pensions del sistema més baixes”

La Secretària de Gent Gran i Sistema de Pensions del PSC i exdiputada al Congrés, Isabel López Chamosa, afirma que “el nostre sistema públic de pensions és viable i amb futur sempre i quan deroguem la nefasta reforma laboral del Govern del Partit Popular i eliminem les tarifes planes”. Chamosa ha alertat que “a les Terres de Lleida i del Pirineu és on la pensió mitjana del Sistema a Catalunya, sent de 800 euros, degut a que la seva economia depèn en bona part de l’activitat agrària, ja sigui per compte propi o aliè”. En aquest sentit, ha explicat que “s’ha de reconèixer que els convenis a Lleida són molt més baixos que a Barcelona en alguns sectors i això repercuteix a la pensió”. Una pensió que en el cas de la jubilació és de 896 euros, per sota de la mitjana a Barcelona i Tarragona i només 8 euros per damunt de Girona.

Isabel López Chamosa ha assegurat que “l’únic problema que té el sistema públic de pensions és el que ha generat el Govern del PP amb la seva reforma laboral, les tarifes planes i reduint els ingressos a la Seguretat Social. Per tant, el que hem de fer és recuperar el Pacte de Toledo i traslladar ingressos a la Seguretat Social”. López Chamosa ha recordat que “l’any 2011 el Govern socialista va deixar 67.000 milions d’euros en el fons de reserva i actualment està en 12.000 milions, és a dir, el PP s’ha gastat tota la resta per cobrir el dèficit, de manera que el forat que han creat a la Seguretat Social amb la reforma laboral i les tarifes planes està en 18.000 milions per any”.

Malgrat l’actual situació, Isabel López Chamosa ha insistit que “aquest fons és recuperable si tirem enrere les polítiques de la dreta, a Madrid i a Catalunya, i es recuperen per exemple les anteriors bonificacions als autònoms, que abans pagaven l’INEM o el Govern a través dels Pressupostos Generals de l’Estat”. Així mateix, ha reconegut que “sabem que recuperar el fons de la Seguretat Social costarà temps, per tant cal traslladar diners al sistema públic de pensions des dels pressupostos i els impostos, com a Alemanya on el 27,3% de les pensions es paguen amb impostos”.

Finalment, Isabel López Chamosa ha apuntat que “el principal problema que han creat les polítiques de dretes al govern espanyol i a la Generalitat, que en els darrers anys només s’encaren al procés, és el desmantellament de l’Estat del Benestar, provocant que amb les actuals pensions mínimes, sumades als copagaments farmacèutics i de determinades assistències sanitàries, sigui avui molt més difícil per moltes persones poder passar dignament cada mes”