Gent Gran Activa

“Veiem absolutament necessària una Llei de la Gent Gran”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Raül Moreno afirma que “cal recuperar les prestacions vinculades a Residència que vostès van retallar, i que fa que la llista d’espera estigui en una mitjana de 3 anys”.

El portaveu de polítiques socials del Grup Socialista, Raül Moreno, ha considerat avui que “veiem absolutament necessària una Llei de la Gent Gran” a Catalunya. “L’Agència Catalana de Protecció Social és una mala còpia de l’Institut Català de Serveis Socials que el govern va eliminar, i volem denunciar que al mes d’abril d’enguany a Catalunya hi havia prop de 90.000 persones amb dret a una prestació de la Llei de Dependència, però que no la reben. I encara hauríem d’afegir les 18.000 persones que esperen la seva valoració”, ha afegit.

 

A la seva interpel·lació al Govern sobre gent gran, Moreno ha recordat que “a Catalunya existeixen 6.742 places de residència i centres de dia lliures que no poden ser ocupades per gran part de la ciutadania perquè no poden pagar entre 1.400€ i 2.500€ al mes que és el que costa actualment una plaça de residencia al nostre país. És tot un luxe. Cal recuperar les prestacions vinculades a Residència que vostès van retallar, i que fa que la llista d’espera estigui en una mitjana de 3 anys”.

 

“Les persones amb dependència tenen por a revisar el seu grau. Davant un evident deteriorament de la salut, enlloc de pujar el grau i les prestacions, es baixen per tal de reduir també la despesa i els serveis als que tenen dret les persones dependents. La Taula del Tercer Sector Social denunciava que a Catalunya es produeixen 3 maltractaments de Gent Gran al dia. Cal posar data al Pacte Nacional per a la seguretat de les persones grans, establir serveis específics per a persones grans maltractades, com un telèfon d’atenció i pisos recuperats dels bancs per garantir la seguretat de les persones”, ha explicat.

 

Segons Moreno, “cal d’una vegada per totes unificar les diverses targetes socials, abonaments, descomptes en un únic carnet vàlid per a tots els transports públics de Catalunya, un model que ja funciona amb èxit en alguns països del nostre entorn, així com en altres territoris de l‘Estat”.